Een praktische SEO cursus: van 1.500 tot 20.000 bezoekers per maand

Hoe krijg ik meer klanten?

Dat is de vraag die bij ons, ondernemers die al een tijdje bezig zijn, centraal staat.

 • Soms omdat je anders niet rondkomt.
 • Soms omdat je simpelweg meer willen verdienen.
 • En soms omdat je meer vrijheid wil in welke opdrachten je wel of niet aanneemt.

En een gebrek aan bezoekers is een van de belangrijkste oorzaken dat dit niet lukt.

Maar wat je ook probeert – en je hebt alles geprobeerd – je merkt weinig verschil

Bloggen, social media, netwerkbijeenkomsten, e-mailmarketing en waarschijnlijk zelfs SEO.

Je hebt het geprobeerd, je hebt echt je best gedaan, maar het werkt niet zo goed dan je dacht.

Dit komt omdat bloggen, social media en e-mailmarketing enorm afhankelijk is van de grootte en sterkte van jouw netwerk. En het netwerk van de meeste ondernemers bestaat niet uit tienduizenden mensen en tientallen ‘thoughtleaders’ met (tien)duizenden volgers.

Het publiceren van een blog, actief zijn op social media en het versturen van een nieuwsbrief zorgt misschien voor een leuk klein piekje in de bezoekersaantallen, maar na twee dagen ben je weer terug bij af. Daarbij komt ook nog dat 90% van die bezoekers, mensen zijn die jou al kennen.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik heb niets tegen bloggen, social media en e-mailmarketing. Echt niet. Het is enorm handig om de bezoekers die jou al kennen met jouw onderneming te binden.

Maar het is niet echt effectief om nieuwe bezoekers te bereiken.

Het zorgt niet voor een stabiele groei in bezoekersaantallen en klanten. Het zijn geen methoden waar je flink op kunt bouwen.

SEO kan daar wel voor zorgen

SEO zorgt niet voor één piekje in het aantal bezoekers, maar een structurele groei aan bezoekers. Eén hoogrankende pagina kan zorgen voor honderd(en) bezoekers per dag. Elke dag. Voor meerdere jaren.

Bij SEO richt je op het beantwoorden van zoekopdrachten. Je richt je het maken van het beste antwoord voor tijdloze vragen, problemen en behoeften.

SEO is voor vele ondernemers de drijfkracht achter het succes en de groei van hun onderneming. Het levert je duizenden, tienduizenden en bij hele grote succesvolle websites honderdduizenden bezoekers per maand op vanuit de zoekmachine.

 

Maar Ruben… Ik heb SEO zelf geprobeerd, maar dat werkte ook niet

Dat begrijp ik. Je hebt waarschijnlijk tientallen blogs over SEO gelezen, misschien zelfs een aantal van mij, en een hoop tips toegepast .

En het resultaat was weer onderwelmend. Je verwachte meer. Misschien ging je van positie 36 naar 31. Of van 19 naar 16. Maar dit zijn minuscule stijgingen die 0,0% extra bezoekers opleverde.

Het leren van SEO door het lezen van blogs is ook uiterst inefficiënt

Kijk. In blogs leer je losse SEO tips.

En elke SEO tip heeft opzicht weinig invloed op je ranking. Je kan niet verwachten dat het toevoegen of aanpassen van een paar woordjes ervoor zorgt dat je in de top 3 komt. Nope. Er komt meer bij kijken. Je kan toch ook niet verwachten dat je met het leren van één schrijftip opeens een bestseller kan schrijven.

Zo’n losse SEO tip kan je het best zien als één steen. En met één steen kan je geen huis bouwen.

Zelfs met een hele lading stenen kan je geen huis bouwen. Je hebt namelijk ook verstand nodig van architectuur, metselen, timmeren en wat er verder bij het bouwen van een huis komt kijken.

Het draait om het geheel. En dat leer je niet door het lezen van een aantal, of zelfs meerdere tientallen, blogs.

Maar je kan dit wel leren in deze SEO cursus

Je leert alles wat je nodig hebt om zelf je website aan de hand van een doordachte strategie uit te breiden en te optimaliseren.

We starten bij de basisfundamenten van een goed scorende website en doorlopen daarna wat je precies moet doen om dit zelf te bereiken.

Je leert:

 • hoe je onverslaanbare content maakt dat rankt en die men graag deelt.
 • een SEO-strategie die mij nog nooit heeft gefaald
 • hoe je snel een effectief netwerk opbouwt, zodat je 2x zo hard groeit.

En je leert:

 • op welke zoekwoorden je snel kan ranken (en welke je beter kan laten liggen).
 • hoe je in minder tijd, meer kan bereiken.
 • de beste tips, tactieken en strategieën die ik de afgelopen 7 jaar heb verzameld.

Let op: SEO is niet magisch

Het is geen trucje waar je met minimale moeite opeens duizenden bezoekers krijgt.

Nope. Het is gewoon werk.

Het is iets waar je – helemaal in het begin – wekelijks aan moet werken. Het is gewoon een marketingmethode, net als bloggen.

Maar in plaats van het maken van artikelen met de hoop dat het viral gaat, focussen we op het maken van het beste antwoord op vragen die onze klanten hebben. Vragen, problemen en behoeften waar honderden of duizenden keren per maand op gezocht worden

In deze cursus leer je hoe je precies het ‘beste antwoord’ maakt, op welke vragen je antwoord moet geven en hoe je al deze pagina’s op zo’n manier koppelt, zodat jouw website de meest informatieve, gebruiksvriendelijke en kwalitatieve website wordt in jouw niche (en zo beloond wordt met topposities)

Over de cursus: van 1.500 tot 20.000 bezoekers per maand

 • De cursus bestaat uit 30+ lessen.
 • Je hebt voor altijd toegang tot de cursus en alle lessen die erbij komen.
 • Er zijn meerdere opdrachten, zodat je direct kan oefenen met de door jouw opgedane kennis.
 • Je kan alles online op eigen tempo volgen, perfect voor mensen met een drukke werkweek.

Je krijgt gefilterde kennis uit duizenden uren praktijkervaring en de kennis uit het lezen van een duizendtal artikelen en tientallen boeken.

Gratis bonus 1: SEO hulplijn

Heb je feedback op een SEO-tekst nodig? Kom je er niet helemaal uit? Wil je weten of je op de juiste weg zit?

Wanneer je deze cursus koopt, dan kan je gerichte SEO vraagstukken mijn kant op sturen. Ik doe dan mijn best om jou zo goed mogelijk verder te helpen. Gerichte feedback versnelt je leerproces enorm.

Gratis bonus 2: cursus copywriting

Je krijgt bij het bestellen van de SEO cursus de complete copywriting cursus: “De geheimen van wakkerschuddende teksten die overtuigen” er gratis bij.

Aan de basis van SEO staat het maken van betere pagina’s dan jouw concurrenten. Een cursus over hoe je begrijpelijk, overtuigend en leuk schrijft is daarom ook onmisbaar voor iemand die SEO serieus neemt. Daarom krijg je deze copywriting cursus er gratis bij.

Gratis bonus 3: Praktische voorbeelden

Je krijgt drie praktische voorbeelden waarbij ik stap voor stap laat zien hoe je een hoog scorende pagina vanuit het niets maakt en hoe je een bestaande pagina optimaliseert om zo flinke sprongen te maken in de ranking.

 

t kost de SEO cursus: van 1.500 tot 20.000 bezoekers per maand?

€240,-. Dat is exclusief btw.

Een koopje, als ik het zelf mag zeggen. Voor hetzelfde bedrag kan je 300 bezoekers krijgen als je adverteert in Google. Of je kan drie uurtjes een SEO’er inhuren die in zoveel tijd nauwelijks een handvol pagina’s kan optimaliseren.

 

Bestel de meest praktische SEO cursus

 

Voor dit bedrag krijg jij:

 • Een complete SEO cursus met een dertigtal lessen waarin je alles leert over het optimaliseren van jouw website, zodat je op termijn (tien)duizenden bezoekers per maand vanuit de zoekmachine krijgt.
 • Meerdere voorbeelden waar je stap voor stap ziet hoe je een pagina maakt die hoog gaat ranken.
 • Een hulplijn die je kan gebruiken om gericht feedback te krijgen.
 • Een complete copywriting cursus waarin je leert hoe je teksten schrijft die de aandacht grijpen, overtuigen en verkopen.

“Fucking handig (mag ik dat zeggen?). Als tekstschrijver lees en hoor je doorlopend over SEO, daarom is het fijn om stap voor stap inzicht te krijgen van iemand die daadwerkelijk van de hoed en de rand weet. Aanrader, ongeacht of internet je vriend of vijand is.” – Jeroen Schalk

Waarom moet ik voor jouw cursus kiezen?

Kijk, de meeste SEO cursussen worden gegeven door SEO’ers die hun hele leven lang gewerkt hebben bij grote SEO bedrijven. Ze werken daar voor grote bedrijven met massieve websites, enorme budgetten en strakke deadlines. Ze focussen zich op technische SEO, het inhuren van copywriters, het laten regelen van links (vaak door stagiairs), interne navigatie en grote acties om viral te gaan.

Andere SEO cursussen zijn krukdroog. Je leert dan alleen de theorie van SEO. Het is alsof je een tekstboek koopt, maar dan in videoformaat.

En dan zijn er ook nog workshops. Dat is leuk en interactief, maar zeg nou zelf: kan jij in één dagdeel een heel vakgebied leren? Nee. Het volgen van een workshop is een leuk uitje waar je een paar interessante dingen leert, maar het is niet geschikt als je echt serieus aan de slag wil gaan.

Dat is niet de SEO waar jij, als ondernemer, wat aan heeft

Je wilt echte praktijkvoorbeelden, zodat je direct ziet wat je zelf moet doen. Je wilt lezen over strategieën en tactieken die ‘kleine’ ondernemers kunnen gebruiken om van zulke grote bekende websites te winnen. Je wilt gerichte vragen kunnen stellen. Direct, maar ook over een jaar.

En daar kan ik jou helpen.

Ik heb SEO geleerd in de loopgraven. Voor mijn eigen websites en voor andere kleine ondernemers. Ik heb meerdere ‘kleine’ websites geholpen om van een paar honderd of duizend bezoekers te gaan naar meerdere tienduizenden bezoekers vanuit de zoekmachine. En zo bij veel websites de omzet over een paar jaar vermenigvuldigt.

 

Bestel de praktische all-in-one SEO cursus van 000.nl