Een praktische SEO cursus: van 1.500 tot 20.000 bezoekers per maand

Laten we even eerlijk zijn:

SEO is vrij lastig. Toch?

Dat is begrijpelijk.

SEO is ook niet één vak. Het draait niet alleen om zoekwoorden en links. Het draait ook om copywriting, marketing, techniek en het analyseren van statistieken.

Het is meer dan een som van de delen. En dat maakt het wel overweldigend.

De cursus helpt je door de bomen het bos weer te zien.

Je leert wat de essentie van SEO is. En vanuit die essentie zal je zien hoe overzichtelijk, begrijpelijk en logisch eigenlijk is.

Maar dat is niet het belangrijkste dat je leert.

Je leert hoe je meer rendement haalt uit jouw marketingacties. In de cursus leer je precies wat je moet doen, waarom je dat moet doen, wanneer je dat moet doen en hoe je dat doet. Je leert stap voor stap hoe je jouw website optimaliseert en zo topposities behaalt.

We beginnen langzaam en met kleine zoekwoorden waarop ranken vrij eenvoudig is – als je weet wat je moet doen. En vanuit een logische strategie – die mij nog nooit heeft gefaald – zullen we steeds populairdere zoekwoorden pakken. Stap voor stap groeien we van een paar duizend bezoekers naar tienduizenden bezoekers per maand.

Starten

Het gaat een tijdje duren om dit te bereiken en we zullen een paar “Waarom lukt het nog niet”-momenten krijgen. Daar ben ik ook eerlijk over. Maar we gaan die momentjes overwinnen. Ik ga je helpen. En aan het einde van de rit is alles het dubbel en dwars waard. Dat kan ik je garanderen.

Voor wie is deze SEO cursus interessant?

Voor schrijvers, designers, coaches, adviseurs, eigenaren van webshops, advocaten, marketeers en nog 536 andere beroepen.

Het is eigenlijk voor iedereen waarbij de doelgroep Google gebruikt om meer informatie te zoeken over jouw product of over onderwerpen waar jouw product een rol kan spelen. Een lokale bakker heeft waarschijnlijk niet zo veel aan deze cursus.

Deze cursus is voor zelfstandige ondernemers die:

 • Snappen dat je moet zaaien, voordat je kan oogsten.
 • Weten dat er geen fucking gouden (SEO-)tip is.
 • Een (WordPress) blog hebben of er één willen bouwen
 • Snappen dat SEO meer is dan alleen het plaatsen van een zoekwoordje hier en daar.
 • Zich willen onderscheiden op kennen en kunnen.
 • Weten dat middelmatigheid niet zorgt voor blijvend succes.
 • Binnen 1 tot 5 jaar 3x, 10x of zelfs 50x zoveel bezoekers willen hebben.

Wat heb je aan deze cursus?

Het is een praktische SEO cursus die je bij de hand neemt, één stap per keer, zodat je alles van de basis fundamenten tot de meest geavanceerde technieken leert.

SEO Je leert alles wat je nodig hebt om met online marketing je business te laten groeien. Met 100% tot 400%+ per jaar. 

 • Je leert hoe je onverslaanbare content maakt dat rankt en die men graag deelt.
 • Je leert hoe je snel een effectief netwerk opbouwt, zodat je 2x zo hard groeit.
 • Je leert op welke zoekwoorden je snel kan ranken (en welke je beter kan laten liggen).
 • Je leert hoe je in minder tijd, meer kan bereiken.
 • Je leert de beste tips, tactieken en strategieën die ik de afgelopen 4 jaar heb verzameld.

ToolsJe leert stap voor stap hoe je jouw onderneming succesvoller maakt – met SEO als basis.

En natuurlijk een stukje persoonlijke begeleiding

Natuurlijk beantwoord ik de vragen die je in de tussentijd heb en help ik je wanneer je er niet uitkomt. Moet ik kijken of je een tip goed heb toegepast? Geen probleem. In elke les kan je een ‘contact teacher’-knop vinden.

Kortom:

 • Je leert stap voor stap wat je moet doen en bespaart zo zeeën aan tijd.
 • Je kan direct feedback krijgen op teksten, ideeën en optimalisaties (dit vergroot het leerproces (en het resultaat) enorm).
 • Loop je ergens vast? Geen probleem. Stuur me een mailtje en ik help je verder.
 • Elke maand met X aantal % groeien in bezoekersaantallen, sales en inschrijvers voor je nieuwsbrief
 • Een plek waar je de komende jaren de beste tips over SEO, copywriting en online marketing kan leren.

Inhoud praktische SEO cursus

De cursus bestaat op dit moment uit meer dan 30 lessen. Elke les bestaat uit 500 a 2.500 woorden. We gaan het hebben over niches, longtail zoekwoorden, content strategieën, nieuwsbrieven, planning, waarom we delen en hoe je slim kan netwerken. 

Manman, wat lees ik je graag! – Tania 

Wanneer je de cursus bestelt, krijg je voor altijd toegang tot een alsmaar groeiend platform met tientallen uitgebreide praktische artikelen over hoe je hoger rankt, betere teksten schrijft, meer links krijgt, vaker gedeeld wordt en hoe je autoriteit wordt.

Je investeert eenmalig in toegang tot gefilterde informatie van duizenden marketingartikelen, tientallen boeken en duizenden uren praktijkervaring..

Gratis bonus 1: cursus copywriting

Je krijgt bij het bestellen van de SEO cursus de complete copywriting cursus: “De geheimen van wakkerschuddende teksten die overtuigen” er gratis bij.

Aan de basis van SEO staat het maken van betere pagina’s dan jouw concurrenten. Een cursus over hoe je begrijpelijk, overtuigend en leuk schrijft is daarom ook onmisbaar voor iemand die SEO serieus neemt. Daarom krijg je deze copywriting cursus er gratis bij.

Gratis bonus 2: SEO hulplijn

Heb je feedback op een SEO-tekst nodig? Kom je er niet helemaal uit?

Wanneer je deze cursus koopt, dan kan je gerichte SEO vraagstukken mijn kant op sturen. Ik doe dan mijn best om jou zo goed mogelijk verder te helpen.

Gratis bonus 3: Praktische voorbeelden

Je krijgt drie praktische voorbeelden waarbij ik stap voor stap laat zien hoe je een hoog scorende pagina vanuit het niets maakt en hoe je een bestaande pagina optimaliseert om zo flinke sprongen te maken in de ranking.

Over Ruben Bunskoeke

Ideeen

In 2010 kwam ik tijdens een stage bij een hostingprovider voor het eerst in aanraking met SEO. 

Waarschijnlijk op dezelfde manier als jou – via wat marketingblogs.

Ik gebruikte de zoekwoorden tool van Google, verwerkten de zoekwoorden in artikelen met de SEO tool van Yoast, vroeg wat linkjes aan bij startpagina’s en paste de alt-tags van afbeeldingen aan.

Het resultaat?

Minimaal. Ik ging van positie 36 naar 31. Of van 19 naar 16. Minuscule stijgingen die 0,0% extra bezoekers opleverde. 

Pas in 2012 begon ik wat grip te krijgen op SEO en begon ik wat resultaten te bereiken. De geoptimaliseerde pagina’s werden een paar duizend keer per maand bekeken.

In 2013 en 2014 bouwde ik stug door en verfijnde mijn SEO strategie. Begin 2014 werden de gemaakte en geoptimaliseerde pagina’s van diverse websites samen rond de 50.000 keer per maand bekeken. In 2015 rond de 100.000 keer per maand. En zo groeide het verder, het ging langzamer omhoog, maar groei is groei. Groei is een betere toekomst.

Er zijn 2 redenen waarom ik dit vertel:

 1. SEO is een lange termijn strategie die heel veel kan opleveren – als je blijft volhouden.
 2. Losse SEO tips (die je vooral in blogs leert) zijn redelijk nutteloos als je hoog wil scoren in Google – het gaat om de strategie.

Het gaat om het grote plaatje. De manier hoe jij week in en week uit aan je marketing werkt.

Het duurde (veeeeeel) te lang voordat ik dit door had. Ik heb dagen, weken en misschien wel maanden weggegooid aan het aanpassen van minuscule dingen in de hoop om zo hoger te ranken. 

Waarom duurde het zo lang? 

Ik leerde SEO op de verkeerde manier. In een artikel op 000.nl heb ik eens opgeschreven wat nodig is om SEO snel en effectief te beheersen. Die 5 punten waren:

 • De juiste gewoontes
 • De juiste skills
 • De juiste principes
 • Gerichte feedback (coach/adviseur)
 • De juiste plekken en personen

De eerste 2 jaar kon ik niets in dit rijtje aanvinken.

Ik kreeg een tip om eens op 000.nl te kijken, ik wil namelijk leren. Het boeiend kunnen schrijven over mijn vakgebied. Ik ben niet heel blij met die tip… Gister om 22:00 uur begonnen met lezen en wat denk je? Het werd nachtwerk….Veel te lezen, veel te leren! Erg boeiende materie en je schrijft het op een manier dat zelfs ik mijn spanningsboog met gemak verlengd heb! – Danny

Ik leerde van de verkeerde blogs. Ik focuste op de dingen die nauwelijks invloed hadden. Mijn doel was hoog posities, in plaats van het maken van iets wat de zoeker echt zoekt. Ik had geen mentor en kreeg geen feedback. Zonde.

Ik heb deze cursus gebouwd om zelfstandige ondernemers – en andere marketeers – te behouden van de fouten die ik heb gemaakt. Om de weg van chaos te besparen. 

De cursus is zo gebouwd dat het alle punten van dit lijstje bevat.

Je leert de juiste gewoontes, skills en principes. Je leert wat je moet leren om zo snel mogelijk duurzaam te groeien. En ik sta paraat om jouw mailtjes te beantwoorden en gericht feedback te geven.

De cursus is zo opgebouwd dat je in een paar weken leert waar ik minstens een paar jaar over heb gedaan – en je krijgt de kennis en ervaring uit 7 jaar hands-on bezig zijn met SEO.. 

Waarom je de SEO cursus van 000.nl nu moet kopen en niet over een paar weken of maanden

Om 4 redenen:

 • Er bestaat geen ‘perfecte’ tijd om een cursus te nemen of om ‘serieus’ met marketing aan de slag te gaan. Je hebt altijd genoeg te doen. Nu. Over 2 maanden en ook over een half jaar. De sleutel tot succes is elke keer ‘iets’ doen. Elke keer één stap naar voren te zetten. Met deze cursus leer jij wat die stapjes kunnen zijn.
 • In de eerste 4 lessen gaan we al in op aspecten die we één keer hoeven op te zetten om structureel te groeien. Hoe eerder je begint, hoe meer profijt je hebt. Online marketing is een lange termijnspel. Hoe eerder je begint, hoe verder je komt.
 • Elke zoveel maanden komen er nieuwe lessen bij. Om de zoveel nieuwe lessen gaat de prijs voor nieuwe cursisten omhoog. Als je eenmaal de cursus hebt, dan heb je toegang tot alle toekomstige content.
 • Wat heb je te verliezen? Heb je alles uitgeprobeerd en zie je na een tijd geen resultaat? Dan kan jij je geld terug vragen.

Een greep van de lessen van de SEO cursus

De vier ingrediënten van succes1     6

1       89

Je leert simpelweg alles wat belangrijk is om jouw onderneming succesvoller te maken online.

Succesvol worden online is als autorijden

Maar dan in de nacht op een snelweg. Je weet niet van te voren wanneer je bij moet sturen, wanneer je gas moet geven of los laten. Nee. Je ziet maar 10 meter voor je.

Met deze SEO cursus ben ik jouw rijinstructeur. Ik leer je hoe jij van A naar B komt. Ik leer je rijden. Maar… jij bent en blijft de bestuurder. Jij moet sturen en gas geven – ik zit alleen naast je. Maar.. wanneer je eenmaal weet hoe je moet rijden, heb je mij niet meer nodig. Jij kan dan zelf je reisdoelen bepalen en vertrekken wanneer jij wilt.

Hoewel er zat concrete tips en stap voor stap handleidingen in deze cursus staan (het is ook niet voor niets een praktische SEO cursus), staan de grondbeginselen van SEO centraal. Eerst de theorie, dan leren kijken, koppelen en gas geven. En daarna gaan we zo snel mogelijk kilometers maken.

Organic_Search_Traffic_-_Google_Analytics

Statistieken van een website die groeit dankzij SEO en content marketing

Jij staat bij mij bekend als die fucking originele denker/onderzoeker die godverdorie niks aan zijn dyslectische fouten laat doen. – Kitty Killian

De praktische stap-voor-stap SEO cursus van 000.nl

Dus.. samengevat… wat krijg je?

 • De beste SEO en marketing tactieken en strategieën om meer verkeer te krijgen.
 • Gefilterde kennis zodat je niet honderden – misschien wel duizenden – uren hoeft te besteden met het lezen van honderden artikelen van tientallen marketingblogs. Dat heb ik al voor je gedaan.
 • Toegang tot mijn feedback. Probeer een opdracht -> stuur een mailtje -> krijg feedback = enorm snel groeien qua skills en kennis.
 • Je bent voor altijd lid. En de cursus wordt maar groter en groter.

Hoeveel kost het?

“An Investment in knowledge always pays the best dividends” – Benjamin Franklin

€240,-. Dat is exclusief btw.

 

Ben je klaar om serieus aan de slag te gaan met je marketing?

 

Bestel de meest praktische SEO cursus

 

 

Investeer in jezelf, in je onderneming en in jouw toekomst.

En weet je wat?

Als je de cursus koopt, alles uitprobeert en vindt dat je binnen een paar maanden niet voldoende resultaten heb geboekt, stuur me dan een mailtje en dan krijg jij je geld terug. 

Let wel op dat de cursus je zoveel oplevert, als je erin steekt. Ik vertel alleen wat je moet doen en hoe je het moet doet, maar als je niet de tijd erin steekt om het uit te voeren, dan haal je er ook weinig uit. Maar dat is met alles in het leven. Toch?

Ik heb 100% vertrouwen dat het goed gaat komen. Met genoeg motivatie, de juiste kennis en ondersteuning kan jij binnen een half jaar bereiken waar andere ondernemers drie jaar over doen.

Ben je er klaar voor? Ben je er klaar voor om jouw onderneming de tijd en energie geven om het te laten knallen? Dat we de komende 3, 5 of zelfs 20 jaar profijt hebben van deze keuze? Deze keuze die je nu kan maken?

“The secret of getting ahead is getting started” – Mark Twain  

Ben je er klaar voor?

Top! Je gaat er geen spijt van hebben.

Bestel de praktische all-in-one SEO cursus van 000.nl